Marques de Riscal 1860

Marqués de Riscal 1860 Tempranillo 2017

Marques de Riscal 1860

VARIETEIT

Tinta de Toro 85%
Merlot y Syrah 15%

PRODUCTIE

Marqués de Riscal, pionier in de ontwikkeling van de Rioja en Rueda hoge kwaliteiten wijnen, heeft een nieuwe avontuur gestart met de productie van hoge expressie van rode wijn buiten de Rioja benaming. Deze wijn is gemakt als onderdeel van de door de wijnmaken reglementen verleende vrijheid, met behulp van zorgvuldig geselecteerde Tempranillo druiven, uit de beste percelen van wijnstokken, opgegroeid in een grind bodem, op de alluviale gronden van de Duero regio. Deze druif produceert zeer aromatische wijnen van mooie kleuren structuur en lichaam, frisheid en intensiteit.
 
De Syrah en Merlot variëteiten die erin aanwezig zijn voor niet minder dan 15%, brengen meer structuur en complexiteit. Tijdens de oogsten waarvan de datum door de technische dienst van Riscal worden gekozen, alleen maar de rijpe Tempranillo druiven, die zon heeft gekregen, zijn aanvaard en in kratten van maximaal 18 kilo geplaatst, om te voorkomen dat de druiven zich splijten. Gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 24ºC en 26ºC, met een korte maceratie en fermentatie van maar een week. De malolactische gisting vindt plats in een tank, het is daarna voor 6 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten Bordeaux stijl gelaten om de ouden.

DEGUSTATIE

Met een zwarte kersen kleur met een purper grens en ook paars. Zeer aromatisch, met rood fruit compote smaken, een hint van verbrand chocolade,zwarte peper en rokerige eik. In de mond, de aanval is fris, fruitig met eiken tannine, die aanwezig zijn zonder de vrucht te overweldigend. Het heeft gematigde zuurgraad met een aangename en blijvende uiteinde waarin de eik duidelijke genoteerd wordt.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Ham, licht gerijpte kaas, lichte saus gerechten, peulvruchten, stoofschotels, gevogelte, rood vlees, gebraad en grills.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13,35% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º
Vanden Bussche & Zoon
Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20Bel onze kantoren
0475 73 90 46Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Volg ons ook op :

Voordat we ons verlaten...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten, onze jaartallen, ...